Què és el dret de pas?

Una de les entrades del Park Güell. Font

Una de les entrades del Park Güell

Tal com ens el va definir l’Helena Martínez, membre de la Plataforma Defensem el Park Güell, “el dret de pas és un dret polític i social que et permet passar per un lloc de forma il·limitada com a veí que ets“. Aquest dret es troba reconegut en el codi civil català i espanyol. El seu objectiu és avalar l’accés lliure a un lloc per on és possible travessar caminant sobre un accident geogràfic.Per què aquest dret cobra especial interès en la regulació de l’accés a la zona monumental del Park Güell?
Segons defensa el manifest de la Plataforma, el Park Güell és “un espai públic connector de barris i d’equipaments”. I és també el camí més còmode i ràpid per baixar cap al centre de Barcelona, subratllen els veïns i veïnes dels barris adjacents. Per tant, posar límits al seu accés atempta contra aquest dret.
L’Ajuntament de Barcelona facilitarà un carnet als veïns i veïnes dels barris adjacents perquè puguin entrar i sortir del Park Güell de forma il·limitada en qualsevol moment. Ara bé, ja no podran accedir-hi sense cap obstacle, sinó que hauran d’aturar-se per passar un control abans d’entrar a la zona monumental del parc.
Així doncs, s’està garantint el dret de pas amb aquest sistema de regulació? El carnet no és una limitació a aquest dret? Els veïns i veïnes podran gaudir realment del dret de pas?

Anuncis

One response to “Què és el dret de pas?

  1. Dret de pas o lliure pas dels veïns.respectar la compra-venda entre l’Ajuntament de Barcelona i la Familia Güell i no trencar la unitat de conjunt del recinte, son tres punts a tenir en compte.
    Contra aixó, la gula per la recaptació i no respectar el drets dels ciutadans, trencar la unitat de conjunt de TOT EL RECINTE i transformar o destruir (exemple: la “remodelació” de fa setmanes en quant el Passeig de les Palmeres/Rosari, han colocat les esferes en “fila india” en els dos extrems del passeig i adem´`es noves “absencies” d’esferes, alhora que algunes les han retirat de llocs puntuals, com es en la boca d’entrada al pasatje de la “Lavandera” [amb permís de l’UNESCO?]) parts del diseny fet per Antoni Gaudí Cornet i l’aprobació de Eusebi Güell i Bacigalupi.

    Joan Palmarola i Nogué
    joanpalmarola.blogspot.com.es

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s